APK voor je aanhangwagen: het belang van goed onderhoud

Kunnen vertrouwen op je aanhangwagen is belangrijk. Je wilt niet dat ‘ie er onderweg mee ophoudt, ineens een onderdeel verliest, laat staan dat hij ineens van de haak afgaat. Daarom is het belangrijk om je aanhangwagen zelf regelmatig te controleren, maar ook om periodiek een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Zo verklein je de kans op pech onderweg of andere vervelende hindernissen en zorg je dat je aanhangwagen lekker blijft rijden. We vertellen je meer!

Veilig de weg op

Het is niet wettelijk verplicht om je aanhangwagen te laten onderhouden, maar een jaarlijkse keuring moet wel. Afhankelijk van hoe intensief en hoe regelmatig je de aanhanger gebruikt, krijgt deze namelijk best wat te verduren. Door zo nu en dan een check-up te laten doen garandeer je je eigen veiligheid, de veiligheid van de goederen die je vervoert én van andere weggebruikers. Wel zo veilig.

In getallen

Er zijn wat dingen die je zelf kunt doen om de kwaliteit van je aanhangwagen te garanderen. Een aantal tips zijn:

  • Na de eerste 100 km is het goed om de wielmoeren aan te draaien. Dit kun je zelf doen met behulp van een wiel- of kruissleutel.
  • Na de eerste 1000km ga je alle draaiende delen bij langs. Dit kun je zelf doen, maar voor het gemak én de volledigheid kun je dit ook gemakkelijk en snel bij Ko van de Berg Aanhangwagens laten doen. Zo weet je zeker dat alles zorgvuldig gecheckt wordt.
  • Twee jaar na aanschaf, of na 10.000km is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Hierna is dit elk jaar, of elke 10.000km nodig. Tijdens deze beurt wordt de aanhanger op meer dan vijftig verschillende onderdelen gecheckt zodat jouw aanhanger aan alle wettelijke eisen voldoet.

Heb je een zwaardere aanhanger dan 3500 kg? Dat is geen probleem als je je BE-rijbewijs hebt gehaald vóór 2013. Is dat niet het geval, dan heb je een C1E- of CE-rijbewijs nodig.

Reparaties

Gelukkig zijn aanhangwagens gemaakt om wel tegen een stootje te kunnen. Toch is het goed om op tijd in te grijpen als je voelt, hoort of ziet dat iets niet lekker zit, en niet zelf met duct tape aan de gang te gaan. Blijf ook niet doorrijden. Des te langer je met schade rond blijft rijden, des te meer het op de lange termijn gaat kosten.

De BOVAG onderhoudsbeurt

Wij zijn aangesloten bij BOVAG, wat staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. Voldoet je aanhangwagen aan alle eisen, dan krijgt deze het BOVAG keurmerk én ben jij gegarandeerd van optimale service en vakmanschap. Zo kunnen we kwaliteit garanderen, elke keer weer.

Breng ‘m langs

Heb je twijfels over de staat van je aanhangwagen, of is het tijd voor een onderhoudsbeurt? Bij Ko vd Berg helpen we je graag met het in topconditie brengen van je aanhangwagen. Is het tijd voor een upgrade, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in onze showroom!

Offerte aanvragen Bel voor advies op maat
Advies nodig? Neem contact op.

©2023 Kovdberg.nl | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Gerealiseerd door Mediaschip

Gageldijk 190, 3566 MJ Utrecht | Tel: 030 262 2087 | WhatsApp: 06-15576993 | info@kovdberg.nl