Aanhangwagen beladen? Zo doe je dat!

Eindelijk ben je onderweg terug van de klant naar je bedrijf. De zon schijnt en het is rustig op de weg. Maar helaas verstoort je aanhangwagen de rust. Hij slingert heen en weer, waardoor je constant alert moet blijven en langzamer gaat rijden. Hoe komt dit? De kans is groot dat je aanhangwagen niet goed is beladen. Hier zijn handige tips en tricks om goed te laden!

Goed indelen

Na een lange werkdag is het verleidelijk om al het materiaal zo snel mogelijk in de aanhangwagen te gooien. Toch is het belangrijk om bewust te zijn van hoe je het laadt. Begin met het gelijkmatig verdelen van de lichtere voorwerpen over het laadvlak. Zorg ervoor dat het gewicht aan beide kanten gelijk is, zodat de linker- en rechterhelft in balans blijven. Plaats de zwaardere voorwerpen op de assen. Met deze indeling zul je merken dat er minder geslinger is.

Vermijd puntbelasting

Zonder dat je het doorhebt, kun je in alle haast een zwaar voorwerp in de punt geplaatst hebben. Daardoor wipt de achterkant omhoog en is er onbalans. Probeer daarom geen grote, zware voorwerpen daar neer te leggen. Op die manier trekt het voertuig waar je mee rijdt je aanhangwagen ook een stuk makkelijker.

Let op uitstekende lading

Het kan voorkomen dat sommige onderdelen uitsteken bij het vervoeren van je lading. Gelukkig is dit toegestaan, maar er zijn wel regels aan verbonden. Laat de lading altijd naar achteren uitsteken. Dit mag maximaal één meter zijn. Als het meer uitsteekt, moet er een markeringsbord op worden geplaatst. Hetzelfde geldt wanneer de lading meer dan 10 cm uitsteekt in de breedte.

Zorg dat alles correct vast zit

Alles is netjes ingedeeld en je hebt gecontroleerd op uitstekende lading, maar nu is het tijd om ervoor te zorgen dat alles goed vastzit. Je wilt voorkomen dat je onderweg iets verliest. Het is vooral belangrijk om geen risico te lopen bij noodstops, manoeuvres of hobbels. Enkele attributen die je kunt gebruiken om je lading correct te bevestigen zijn:

  • Spanbanden
  • Aanhangwagennet
  • Aanhangwagenzeil

Aanhangwagen uitzoeken?

Door aandacht te besteden aan de manier waarop je je lading vastzet, ga je automatisch zorgvuldig om met je aanhangwagen. Ben je op zoek naar een kwalitatieve aanhangwagen voor je bedrijf? Bij Ko vd Berg Aanhangwagens helpen we je graag verder. Ons team staat klaar om je kennis te laten maken met de mogelijkheden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen of het maken van een afspraak!

Offerte aanvragen Bel voor advies op maat
Advies nodig? Neem contact op.

©2024 Kovdberg.nl | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Gerealiseerd door Mediaschip

Gageldijk 190, 3566 MJ Utrecht | Tel: 030 262 2087 | WhatsApp: 06-15576993 | info@kovdberg.nl