De drie meest gemaakte fouten in onderhoud

Voor jou als ondernemer kan een aanhangwagen goed van pas komen. Daarbij is het ook nodig dat je op dit verlengstuk van je voertuig kunt vertrouwen. Een aanhangwagen met gebreken zal alleen maar voor meer kosten zorgen en is kortom niet veilig! Er is onderhoud nodig. Maar let op dat je de volgende fouten in onderhoud niet maakt.

Fout 1: Banden en velgen laten voor wat ze zijn

De banden zijn geen onbelangrijk onderdeel van je aanhangwagen. Ze zorgen er immers voor dat hij vooruitkomt. In de praktijk blijkt echter weleens dat men het onderhoud van banden en velgen overslaat. Toch is het belangrijk om de staat van je banden en velgen goed in de gaten te houden. Zo voorkom je ongelukken.

Fout 2: Onderdelen slecht vastdraaien

Remonderdelen, wielbouten, bevestigingsschroeven, het zijn kleine onderdelen die op het eerste gezicht niet snel te zien zijn. Maar ze houden wel je aanhangwagen bij elkaar. Wanneer je je aanhangwagen checkt, zitten er wellicht na enige tijd een paar los. Je draait ze strak en rijdt vrolijk verder. Maar zonder dat je het doorhebt, zijn de onderdelen soms echt aan vervanging toe. Op die manier houdt het zware onderdelen zonder dat er iets kapot gaat en blijft je aanhangwagen bijvoorbeeld ook goed remmen.

Fout 3: Niet BOVAG-gekeurd

Je wilt graag dat je aanhangwagen in goede conditie blijft. Daarom is een professionele blik soms net dat extraatje wat er nodig kan zijn. Bij Ko vd Berg Aanhangwagens zijn wij BOVAG-keurmeester. Dit houdt in dat je aanhangwagen tot wel vijftig punten wordt gecheckt en waar nodig krijgt deze ook gelijk een onderhoudsbeurt. Wanneer je kiest voor de onderhoudsservice, doen wij elk jaar een BOVAG-onderhoudsbeurt.

Niet verplicht, wel nodig

Het onderhouden van je aanhangwagen is niet wettelijk verplicht. Het is daarom altijd nog je eigen keuze of je het wilt laten doen. Toch blijft het een grote aanrader. Het is simpelweg nodig om technische mankementen en pech onderweg te vermijden. Je hoeft daardoor ook niet een klus af te slaan omdat je aanhangwagen niet valt te gebruiken! Heb je vragen voor ons over de onderhoudsservice? Of ben je op zoek naar een aanhangwagen? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Offerte aanvragen Bel voor advies op maat
Advies nodig? Neem contact op.

©2023 Kovdberg.nl | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Gerealiseerd door Mediaschip

Gageldijk 190, 3566 MJ Utrecht | Tel: 030 262 2087 | WhatsApp: 06-15576993 | info@kovdberg.nl