Enkelasser aanhanger

 • Aanbieding!

  Anssems KSX 2500.305x153E

  4.876,25 excl btw
  In aanhangwagen
 • Aanbieding!

  Anssems KSX 3000.305x178E Go-Getter

  5.893,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Tipper2

  7.750,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Tipper2

  9.950,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Tipper2

  6.980,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Tipper2 3-asser

  10.590,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Tipper2 3-asser

  11.300,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Digger Plant2

  6.010,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Digger Plant2

  5.680,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Brian James Digger Plant2

  4.460,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Aanbieding!

  Saris K1 256 150 1500 1

  3.023,00 excl btw
  In aanhangwagen
 • Aanbieding!

  Saris K1 276 150 1500 1

  3.122,00 excl btw
  In aanhangwagen

 

De enkelas aanhangwagen

Een enkelasser is een aanhanger met 1 as, gemaakt van hout of aluminum en een stalen frame. U koppelt deze gemakkelijk achter een auto of busje en dankzij zijn wendbaarheid is de enkelasser aanhanger eenvoudig in het gebruik. Professionals zijn snel weg met deze veelzijdige trailer en ook voor de huis-, tuin- en keukenklusjes is de enkelas aanhangwagen er snel bijgepakt. Zand, grind, groenafval, maar ook huisraad, meubels en bouwmateriaal worden in een mum van tijd ingeladen en weggebracht. Voordeel van de enkelasser is dat hij in veel vormen en maten beschikbaar is en daarom voor iedereen geschikt is – zelfs in een kleine tuin kun je een enkelas aanhangwagen eenvoudig parkeren en stallen. En doordat de aanhanger 1 as heeft, wordt hij automatisch gekanteld bij het loskoppelen en steunt hij op de dissel. Hierdoor is de kans op wegrollen nihil.

Afmetingen aanhangwagen enkelas

Een enkelassige aanhanger kan in klein formaat, maar ook in grote uitvoering gekocht worden. De kleinere formaten zijn ideaal voor mensen met weinig opslag- of stallingsruimte die de aanhanger voor korte en beperkte ritjes willen gebruiken. De grote enkelasser past wat beter bij professionals zoals boerenbedrijven, bouwbedrijven of tuinders en leent zich ook prima voor mensen die grotere verhuizingen en verplaatsingen willen doen. De minimale lengte van een enkelas aanhangwagen ligt rond de 2 meter, de breedte is daarbij minstens 1 meter. De grote enkelassers kennen een maximale lengte van ongeveer 3 meter en een breedte van ongeveer 1,50 meter.

Laadvermogen

Wettelijk gezien mag een enkelasser niet meer dan 750 kilo dragen, en dat is inclusief het gewicht van de aanhanger zelf. Een aanhanger met enkelas is immers vaak ongeremd, wat betekend dat hij geen eigen remsysteem heeft. Dit type moet onder de 750 kilo blijven en kan nog met een B-rijbewijs bestuurd worden. Kiest u voor een aanhangwagen die geremd is als enkelasser, dan mag u veel meer gewicht vervoeren maar moet u wel een BE-rijbewijs hebben. Voordeel van de enkelas aanhangwagen is dat deze zelf al minder weegt dan een grotere variant, waardoor er meer laadvermogen overblijft voor de te vervoeren goederen.

Opbouw en extra’s

Wilt u een enkelasser kopen? Dan bent u, net zoals bij de koop van een dubbelasser, in de mogelijkheid om voor extra toevoegingen en bredere functionaliteiten te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld een opbouw erbij bestellen. Hierdoor blijven uw goederen gegarandeerd droog en beschermd tijdens het vervoer en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventueel wegwaaien tijdens langere ritten over de snelweg. Ook voor verhuizingen is de enkelasser met opbouw heel handig. Wilt u andere voertuigen of rollend materieel in de aanhanger laden? Dan zijn er ook oprijplaten beschikbaar. Let wel: met een omgeremde enkelas aanhangwagen is stabiliteit alleen gegarandeerd als de aanhanger met de dissel aan een voertuig gekoppeld is en wordt voorzichtigheid geboden bij het in- en uitladen. Enkelassers zijn ook met kiepfunctie beschikbaar, waardoor dit in- en uitladen wat gemakkelijker gaat.

 

Waar vind ik een enkelasser aanhanger te koop?

U wilt graag een aanhanger kopen? Dat is een kolfje naar onze hand! Bij Ko van den Berg in Utrecht is een breed aanbod van allerlei soorten aanhangwagens, zoals autotrailers, paardentrailers, boottrailers, kippers, bagagewagens, en meer. Ook geven we u deskundig advies op maat over de aanhanger die het beste bij u en uw wensen past. We zijn dan ook een trotse dealer van onder andere Anssems, Saris, Pega, Sirius en Hapert. Heeft u interesse in een aanhanger en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Bij Ko van den Berg staan we voor u klaar. Ook als u een tweedehands aanhanger zoekt, want in onze showroom treft u tientallen interessante occasions tegen gunstige prijzen!

Contactformulier

  U kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier, vul uw gegevens in en uw vraag en wij reageren zo snel mogelijk.  Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Openingstijden:
  Ma t/m Vrij 08.00 - 17.00 uur   |  
  Zaterdag 08.00 - 13.00 uur

  Gecertificeerd dealer van o.a.

  Anssems
  Sirius
  Careliner
  Pega
  Kalf
  Twin
  Tohaco
  Hapert
  saris
  BrianJames
  Hulco
  Offerte aanvragen Bel voor advies op maat
  Advies nodig? Neem contact op.

  ©2023 Kovdberg.nl | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Gerealiseerd door Mediaschip

  Gageldijk 190, 3566 MJ Utrecht | Tel: 030 262 2087 | WhatsApp: 06-15576993 | info@kovdberg.nl