Top 3 tips voor een veilige aanhangwagen

Er zijn een boel wetten, regels en adviezen als het gaat om aanhangwagens. Gelukkig maar, want zo hou je de weg en jezelf veilig. Het is goed om te weten wat wel en niet mag en wat je kunt doen om te zorgen dat je zo veilig mogelijk de weg opgaat, zodat jij plezier blijft houden van je aanhanger. Dit zijn de top tips voor een veilige rit!

Beschermen tegen diefstal

Of je nou een aanhangwagen bij Ko vd Berg Aanhangwagens huurt of koopt, je wilt natuurlijk dat je aanhangwagen en je lading veilig blijft, ook wanneer je even niet in de buurt bent. Aanhangwagens zijn erg populair bij dieven. Dit kan op de volgende manieren:

  • Een disselslot. Deze bevestig je aan de koppeling van je auto, zodat het voor iemand zonder sleutel onmogelijk is om de aanhangwagen los te koppen van de auto. Met een disselslot mag je bovendien gewoon rijden zolang ‘ie maar van het slot is. Hulpverleners moeten namelijk altijd een aanhangwagen los kunnen koppelen bij een ongeval. Dit is veruit de makkelijkste én veiligste manier om je aanhangwagen te beschermen.
  • Een kettingslot of beveiligingskabel. Hoewel dit slot gemakkelijker te breken is dan een disselslot, kan het een dief demotiveren. Wel moet dit slot bevestigd worden aan een ankerpuntje of paaltje.
  • Een wielklem. Deze plaats je gemakkelijk over het wiel van je aanhanger heen. Zo blijft de aanhanger op zijn plek staan én bescherm je de wielen.

Plan je reis

Door je op tijd voor te bereiden op je reis, voorkom je nare verrassingen. Denk hierbij aan keren, maar ook heuvels of zandweggetjes. Sowieso niet fijn, maar zeker met een (beladen) aanhanger sla je deze liever even over. Kijk daarom van tevoren waar je reis langs gaat. Kom je alsnog voor vervelende verrassingen te staan, maak dan geen onverwachte wendingen maar reageer rustig en doordacht. Je neemt nou eenmaal extra ruimte in op de weg en het is goed om je hiervan bewust te zijn en route.

Rijden met een veilige aanhangwagen

Helaas mag je niet alles in elke aanhangwagen vervoeren. Zo moet je bijvoorbeeld letten op het gewicht van je lading en of, en hoever, het uitsteekt. Wellicht heb je een grotere aanhangwagen nodig dan je in de eerste instantie verwachtte. Bovendien mag je niet met elk rijbewijs met elke aanhangwagen rijden. Wanneer je twijfelt over wat de beste keuze aanhangwagen is voor jouw trip, dan adviseren we je daar natuurlijk graag bij. Wij maken een schatting van wat je nodig hebt en geven je adviezen over de beste (én veiligste) aanhangwagen. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Offerte aanvragen Bel voor advies op maat
Advies nodig? Neem contact op.

©2024 Kovdberg.nl | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Gerealiseerd door Mediaschip

Gageldijk 190, 3566 MJ Utrecht | Tel: 030 262 2087 | WhatsApp: 06-15576993 | info@kovdberg.nl