Ultieme verbinding: de waarde van de koppeling

Hoe groot jouw vervoersmiddel ook is, er lijkt altijd te weinig ruimte te zijn. Als ondernemer of zzp’er is het dan ook fijn om een verlenging te kunnen creëren met behulp van een aanhangwagen. Maar om je vervoersmiddel en aanhangwagen met elkaar te verbinden, is er nog een belangrijk middelpunt: de koppeling. In dit blogartikel vertellen we je er alles over!

Geremd en ongeremd

Voordat je verder gaat met het zoeken naar een goede koppeling, is het verstandig om eerst naar je aanhangwagen te kijken. Is deze geremd of ongeremd? Op basis daarvan kun je de juiste koppeling kiezen:

  • Ongeremde koppeling: deze is geschikt voor ongeremde aanhangwagens. Ze hebben geen eigen remsysteem en mogen een maximaal gewicht hebben van 750 kg. Vaak geschikt voor gewone personenauto’s!
  • Geremde koppeling: ook wel oplooprem genoemd, deze is bedoeld voor geremde aanhangwagens. Ze hebben een eigen remsysteem en kunnen een gewicht tot 3500 kg dragen. Ideaal voor zwaardere vervoersmiddelen.

De kogelkoppeling

Zowel ongeremde als geremde koppelingen zijn verkrijgbaar als kogelkoppelingen. Dit type koppeling is verbonden met een aanhangwagen, trailer of caravan door middel van een losbreekkabel of schroefverbinding. Een van deze koppelingen wordt aan de trekhaak van je voertuig bevestigd. Tijdens het rijden voel je dat de kogelkoppeling soepel meedraait.

Veilig op de weg

Je wilt je veilig voelen op de weg, daarom is het belangrijk om zorgvuldig een goede koppeling te kiezen. Bovendien is het verplicht om een goedwerkende verbinding voor je aanhangwagen te hebben. Dit kun je onder andere doen door de juiste koppeling te selecteren die goed aan te koppelen is op je trekhaak. Daarnaast is regelmatig onderhoud van de koppeling essentieel, bijvoorbeeld door deze in te smeren. Hierdoor blijven alle bewegende delen en bouten beschermd tegen slijtage.

Ko van den berg Aanhangwagens

Als je zelf aan de slag wilt gaan met het smeren van je koppeling, maar niet zeker weet hoe je moet beginnen, kunnen wij van Ko vd Berg Aanhangwagens je helpen. Wij gaan zorgvuldig om met onze aanhangwagens en koppelingen. Om de zes maanden kunnen we je ondersteunen bij het insmeren van de koppeling. Daarnaast kun je ook bij ons terecht als je op zoek bent naar een goede koppeling of aanhangwagen. Benieuwd naar ons aanbod?
Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op!

Offerte aanvragen Bel voor advies op maat
Advies nodig? Neem contact op.

©2024 Kovdberg.nl | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Gerealiseerd door Mediaschip

Gageldijk 190, 3566 MJ Utrecht | Tel: 030 262 2087 | WhatsApp: 06-15576993 | info@kovdberg.nl