platenwagen

 

Een platenwagen bestellen voor veilig transport

Bent u op zoek naar de beste platenwagen, draagarmwagen of kantelbare plaatwagen voor het vervoer van uw goederen? Deze wagens zijn handig als u zware, grote platen van A naar B moet vervoeren, zonder dat u ze wilt beschadigen. Ko van den Berg beschikt over ruim 40 jaar ervaring op het gebied van aanhangwagens, bagagewagens, autotrailers en meer. Bovendien bieden wij een groot assortiment van bekende topmerken aan, zoals Anssems, Sirius en Hapert. Benieuwd naar onze brede selectie platenwagens? Neem dan een kijkje in de webshop of kom langs in onze showroom.

Voordelen van een platenwagen

Het vervoeren van houten, kunststof of glazen platen kan door de enorme afmetingen en het gewicht een intensief karwei zijn. Bovendien zijn er veelal meerdere mensen nodig om de platen te dragen. Met een platenwagen bespaart u zichzelf tijd en moeite, doordat de bagagewagen specifiek is ontwikkeld om goederen veilig te vervoeren. Door middel van een platenwagen voorkomt u lichamelijke klachten door tillen en dragen. Daarnaast loopt u een kleiner risico op glasbreuk dan bij handmatig transport. De platenwagen maakt gebruik van luchtbanden, waardoor de handzame kar ook op oneffen terrein perfect toegepast kan worden. Vanwege de centrale plaatsing van de wielen is de platenwagen verder zeer wendbaar.

Verschillende soorten platenwagens

Ko van den Berg biedt uiteenlopende soorten platenwagens aan in de webshop. Welke uitvoering het meest geschikt is voor uw onderneming, hangt af van het aantal, het gewicht en het formaat van de platen die u veelal transporteert. De wagens zijn in te delen in de volgende modellen:

 • Eenzijdige platenwagen
 • Tweezijdige platenwagen
 • Platenwagen met beugels
 • Platenkar

Een- en tweezijdige platenwagens

Bent u van plan om met enige regelmaat platen van een groot formaat te vervoeren? In dat geval zijn eenzijdige of tweezijdige platenwagens de beste keuze. Deze platenwagens beschikken over een aanzienlijke draagcapaciteit en bieden de stabiliteit die noodzakelijk is voor veilig transport. Met name bij breekbaar materiaal als glas is dit essentieel. De eenzijdige uitvoering is scherper geprijsd dan de tweezijdige plaatwagen, maar heeft als belangrijkste nadeel dat de buitenste plaat altijd eerst dient te worden weggehaald. Een tweezijdige platenwagen geeft de optie om aan twee kanten zware platen te vervoeren. Hierdoor maakt het niet uit in welke volgorde u de platen op de kar zet. U kunt hierdoor efficiënter werken, wat een tijdswinst oplevert.

Platenwagen met een beugel

Een platenwagen met een beugel verschilt aanzienlijk van de bovenstaande karren. Deze bagagewagen beschikt over meerdere beugels op ofwel identieke ofwel verschillende hoogte, die zich over de volledige lente van de kar bevinden. U vervoert hiermee meerdere platen tegelijk, terwijl ze los van elkaar op de platenwagen geplaatst zijn. Deze platenwagen is de beste keuze als u verschillende soorten platen vervoert, waarbij alle platen onafhankelijk van elkaar van de kar kunnen worden geladen. Als nadeel bieden de beugelwagens minder stabiliteit bij het vervoeren van platen met een grote afmeting.

Platenkar voor het vervoer van enkele platen

Zoekt u een platenwagen voor het vervoeren van enkele platen, dan is een platenkar een geschikte oplossing. Deze wagen is een soort steekkar voor platen, waarbij u één enkel exemplaar per keer vervoert. De platenkar is ideaal als u niet vaak met platen werkt en de wagen eenvoudig wilt opbergen.

Bekijk het aanbod platenwagens in de webshop

De details op de uiteenlopende modellen variëren enorm. Zo lopen het soort en het aantal wielen uiteen per type. Sommige platenwagens beschikken over twee bokwielen en twee zwenkwielen voor maximale stabiliteit, terwijl beugelwagens veelal over vier zwenkwielen beschikken. Daarnaast zijn er kantelbare platenwagens, en mag de ene kar zwaarder belast worden dan de ander. Tweezijdige platenwagens beschikken over een draagvermogen van maximaal 1200 kg. Zoekt u een specifieke Fetra platenwagen of wilt zich laten inspireren door ons volledig aanbod? Bekijk dan direct onze grote voorraad in de webshop.

Contactformulier

  U kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier, vul uw gegevens in en uw vraag en wij reageren zo snel mogelijk.  Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Openingstijden:
  Ma t/m Vrij 08.00 - 17.00 uur   |  
  Zaterdag 08.00 - 13.00 uur

  Gecertificeerd dealer van o.a.

  Anssems
  Sirius
  Careliner
  Pega
  Kalf
  Twin
  Tohaco
  Hapert
  saris
  BrianJames
  Hulco
  Offerte aanvragen Bel voor advies op maat
  Advies nodig? Neem contact op.

  ©2023 Kovdberg.nl | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Gerealiseerd door Mediaschip

  Gageldijk 190, 3566 MJ Utrecht | Tel: 030 262 2087 | WhatsApp: 06-15576993 | info@kovdberg.nl